WeWork is een internationaal toonaangevend platform voor flexibele werkplekken. De wens van WeWork was een nieuwe flagship locatie aan de Stadhouderskade 5-6 in Amsterdam te openen.

 

Voor deze vierde WeWork vestiging in Nederland heeft zij het iconische en monumentale ‘Atlanta Building’ betrokken. Het gebouw diende hiervoor als het hoofdkantoor van Tommy Hilfiger.

 

Het indrukwekkende pand van ruim 6.400 m2 werd zo’n 100 jaar geleden gebouwd voor het Amerikaanse autobedrijf REO Motor Cars, dat bekend werd door de Oldsmobile en als één van de founding companies van General Motors. Een autolift met een antieke Chrysler is nog steeds in het gebouw aanwezig.

 

Na een eerste kennismaking en een uitgebreid selectieproces heeft WeWork aan K & R gevraagd haar te begeleiden in deze complexe, binnenstedelijke renovatie en transformatie. Uitvoering van kostenadvies en installatie advies.

Met een internationaal ontwerpteam zijn de Amerikaanse en Engelse (kantoor)standaarden en fit out vertaald naar de Nederlandse setting en het specifieke gebouw.

 

Parallel daaraan is een gedeeltelijke verduurzaming van het gebouw en de gebouwinstallaties uitgevoerd; een volledige renovatie en upgrading zonder afbreuk te doen aan de historie van het gebouw. De verhoogde bezettingsgraad van het gebouw was hierbij een complicerende factor.

 

K & R is betrokken geweest vanaf de Technical Due Dilligence en haalbaarheidsstudie tot en met de oplevering en ingebruikname.

Het monumentale gebouw is volledig gerenoveerd om bedrijven en zelfstandigen van alle moderne gemakken te voorzien zonder afbreuk te doen aan de historie van het gebouw.

Wij zijn er trots op dat wij WeWork hebben mogen begeleiden in het ontwerptraject en de realisatie van deze binnenstedelijke renovatie en transformatie. De internationale setting van het ontwerpteam gaf dit project nog net wat extra’s.

About the project

Herontwikkeling monumentale Atlanta Building tot WeWork Flagship location in Amsterdam.

Programma van Eisen / Voorlopig Ontwerp / Kostenmanagement