K & R Teamactiviteit: ‘Bos en Heidedag op de Veluwe’

Van onderen. Daar gaat ‘ie!

Met een hoop lawaai knalt de hoge den op de grond. De lier valt slap en heeft zijn werk gedaan. Wij zijn ruimte aan het maken voor de heide door een aantal bomen te lieren aan de rand van het heideveld hier op de Veluwe bij Voorthuizen. Dit alles onder het toeziend oog van @Lennard en Diederick van @Stichting Behoud Veluwsch Landschap.

Aan de slag! Afgelopen donderdag stond er wederom een teamactiviteit van K & R op de planning waarbij we gaan samen werken aan een betere leefomgeving. Ditmaal in het teken van ‘bos en heidedag op de Veluwe’. Na een ontvangst met koffie en thee zijn de teams aan de slag gegaan op de heide en in het bos. Op de heide is opslag verwijderd zodat de heide niet overwoekert en aan de rand van de heide in het bos zijn er bomen gelierd om de heide meer ruimte te geven. Met name het lieren was ronduit spectaculair en werd met veel enthousiasme door de teams uitgevoerd. Moe maar voldaan genoten we van een afsluitende excursie, waarbij Lennard ons duidelijk maakte welke natuurlijke rijkdommen ontstaan als je op de juiste manier met het bos omgaat. Uiteindelijk zal het bos zelf een rijkdom creëren, waardoor het veel biodiverser wordt en een grotere waarde krijgt voor mens en natuur.

De dag werd afgesloten met eten, drinken en een hoop gezelligheid rond het kampvuur. We kunnen terugkijken op een succesvolle, actieve en fijne dag, waarbij er veel werk is verzet voor een betere leefomgeving!

 

Nieuws