In de uitgestrekte bossen van de Veluwe bij Beekbergen wordt Landgoed Engelanderholt ontwikkeld. Een bijzonder project met een aantal vrije kavels en een kleinschalig, maar tegelijkertijd groots appartementengebouw met daarin 16 zeer royale, luxueuze en comfortabele woningen. Hier wordt wonen eindeloos beleven en genieten.

 

De vraag aan K & R was dan ook om de technische installaties aan te laten sluiten bij de gewenste beleving/uitstraling én bij de geweldige plek in de natuur. Kortom: de vraag was een duurzaam ontwerp voor deze ontwikkeling met behoud van het groene karakter van deze natuurlijke omgeving. En natuurlijk binnen het gestelde budget.

K & R heeft in het ontwerpteam haar bijdrage geleverd op het gebied van energievoorziening, installatieconcepten en duurzaamheid. Het spreekt voor zich dat deze ontwikkeling gasloos wordt en dat er veel aandacht is voor een comfortabel en gezond binnenklimaat.

 

Na een conceptenstudie inclusief kostenramingen is het ontwerp van de elektrotechnische en werktuigkundige installaties door ons bureau uitgewerkt. Tevens is een bijdrage geleverd aan de aanvraag van de omgevingsvergunning en hebben wij ondersteuning geleverd bij het inkooptraject.

 

De appartementen worden voorzien van een duurzame warmte- en koudeopwekking waarbij gebruik wordt gemaakt van bodemenergie en energiezuinige warmtepompen. Het spreekt voor zich dat er in deze luxueuze appartementen gebalanceerde ventilatie met warmteterugwinning toegepast wordt.

Tevens vindt er energieopwekking plaats door middel zonnepanelen.

De appartementen zijn in de zomer van 2021 in de verkoop gegaan.

Geïnteresseerd? Neem een kijkje op de website via deze link.

https://www.engelanderholt.nl/appartementen

About the project

Ontwikkeling en realisatie luxueuze appartementen Engelanderholt in Beekbergen.

Programma van Eisen / Voorlopig Ontwerp / Kostenmanagement