De betovering van India, je voelt het overal in Sauna- en Wellnesscomplex Thermen Berendonck in Recreatiegebied Berendonck. En dat is niet vreemd, want alles wat je ziet, beleeft en ervaart is geïnspireerd op de bijzondere Indiase cultuur, haar unieke leefwijze én haar pure ambacht. Die liefde zie én voel je terug in alle faciliteiten.

 

Naast Thermen Bussloo en Thermen Soesterberg is Thermen Berendonck de 3e locatie van de ondernemende familie.

 

K & R is gevraagd om het installatieconcept voor Thermen Berendonck te ontwikkelen om dit in een bouwteamverband nader uit te laten werken door een installatiebedrijf. Naast kostenadvies en installatie advies hebben we ook advies gegeven op het gebied van duurzaamheid, zie proces en resultaat.

Het ontworpen installatieconcept is in bouwteamverband nader uitgewerkt. Bij het ontwerp heeft duurzaamheid een belangrijke rol gespeeld.

 

Dat komt naar voren in onder andere:

  • Energiezuinige verlichting
  • Warmteterugwinning van keuken, sauna’s en douches
  • Inzet van zeer energiezuinige warmtepompen
  • Waterbesparing
  • Inzet van eigen waterbron
  • Hoge isolatiewaarden
  • Inzet van milieuvriendelijke bouwmaterialen zoals FSC hout

 

Voor meer informatie over duurzaamheid zie https://www.thermenberendonck.nl/algemene-informatie/duurzaamheid/

Thermen Berendonck is 1 mei 2019 officieel geopend.

PRIMEUR IN SAUNAWERELD

Thermen Berendonck is all-electric, dus gasloos, en heeft de ambitie om op termijn energieneutraal te zijn. Het realiseren van deze ambitie wordt direct al goed aangepakt met de 600 zonnepanelen op het dak. Deze panelen wekken samen meer dan 195.000 kWh op; dit staat gelijk aan ruim 60 huishoudens.

Daarnaast doet Thermen Berendonck er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat gasten uiteraard inleveren op kwaliteit en comfort. Sterker nog; energiebesparing, comfort én gezondheid moeten altijd hand in hand gaan.

About the project

Ontwikkeling en realisatie all-electric sauna- en wellnesscomplex Thermen Berendonck in Wijchen.

Programma van Eisen / Voorlopig Ontwerp / Kostenmanagement