VR & StyxSuite
Om ervoor te zorgen dat de toekomstige huisvesting aansluit op de wensen van de gebruikers hebben wij verschillende Virtual Reality (VR) diensten samen met Styx ontwikkeld; StyxSuite. In StyxSuite ervaar je het gebouw, nog voordat het gebouwd is en met gebruik van VR begeleiden wij klanten bij het oplossen van problemen op het gebied van organisatie, techniek en huisvesting.

Rijnstate ziekenhuis op bezoek in ons VR center
Onlangs hebben we een team van Rijnstate ziekenhuis onder begeleiding van Programmadirecteur Willem Jan Hanegraaf in ons VR center op bezoek gehad om te ervaren hoe het is om actief bezig te zijn in een toekomstige omgeving. Met verschillende afdelingen binnen Rijnstate hebben we het afgelopen jaar VR als tool ingezet om een probleem op te lossen. Voor dit team was het de eerste keer dat ze op de treadmill stonden en de virtuele omgeving konden ervaren.

VR Experience, Job Simulatie
Vanuit de VR Office kan er gekozen worden tussen VR Experience, Job Simulatie en VR Design. Een deel van de groep liep door de VR Experience om een fotorealistische ervaring van de toekomstige omgeving te krijgen. Deze wordt vaak gebruikt in de eindfase van het Voorlopig Ontwerp ter validatie en om te checken of het ontwerp geheel naar wens is. Vervolgens heeft een deel van het team met de Job Simulatie activiteiten verricht in VR om de toekomstige werksituatie te simuleren en om goed in te kunnen zien of de toekomstige ruimte wel geschikt is voor de werkzaamheden die ze daar gaan verrichten. Is de hal breed genoeg? Is de deur wel geschikt, of moet er toch een automatische deur in? Waar komen de grote apparaten te staan en hoe zit het met de ruimte? Zomaar wat vragen die met gebruik van VR en StyxSuite beantwoord worden.

VR Design: beter, sneller en goedkoper!
En wat nu als we alleen de contouren van het gebouw hebben, het model en plattegrond nog gemaakt moet worden en we dus vanuit de start, het nulpunt, al onze ruimtes kunnen gaan indelen? Dit was al snel een vraag die bij het team naar voren kwam. Dat kan met VR Design!

Toekomstige huisvesting (of vernieuwbouw) kunnen we opbouwen vanuit bijvoorbeeld een pdf en daar vervolgens bepalen wat we in VR willen laten zien. Hierdoor maak je het voor gebruikers direct veel begrijpelijker hoe die toekomstige huisvesting eruit gaat komen te zien, waardoor we sneller kunnen starten met het daadwerkelijk ontwerp. En dat is nu exact de reden waarom we VR design hebben ontwikkeld: beter, sneller en dus goedkoper.

Via deze weg willen wij het team van Rijnstate bedanken en mocht je interesse hebben om samen met je team te bekijken wat de mogelijkheden zijn om jouw problemen op te lossen met gebruik van VR als tool, dan ben je van harte welkom in ons VR center.

Nieuws