Het huis van kampioenen,

de kraamkamer van schaats­legen­den,

de concertzaal van uitzinnige schaatsfans

 

Thialf is het epicentrum van de internationale schaatssport. Thialf beschikt over meerdere ijsfaciliteiten. Naast de 400-meterbaan beschikt Thialf in de schaatshal over nog drie ijsvloeren een 330-meterbaan, een 30×60 meter baan en een 30×30 meter baan (krabbelbaan), allen bereikbaar via de tunnel naar het middenterrein. In de naastgelegen ijshal treft u een volwaardige ijshockey arena aan.

 

Om de faciliteiten op topsportniveau te behouden is een vernieuwbouwplan voor het schaatshart van de wereld ontwikkeld.

K & R heeft Thialf ondersteund bij het opstellen van het Programma van Eisen, de selectie van het bouwconsortium en heeft tijdens de bouwteamfase haar expertise op het gebied van installatietechniek, energie, duurzaamheid en kosten ingebracht.

 

Het nieuwe Thialf gebruikt minder energie dan het oude. Dit wordt onder andere gerealiseerd door hergebruiken van energie, de energieopwekking door middel van 5.000 zonnepanelen en het creëren van optimale klimaatbeheersing.

In de nieuwe hal staan topsport en beleving centraal: vanuit elke positie in en rondom de hal is zicht op de schaatsbaan, de glazen wand tussen wedstrijdhal en omloop creëert een verbinding met het ijs.

 

Tijdens de vernieuwbouw van Thialf bleef het stadion tijdens het schaatsseizoen gewoon open. Het nieuwe complex is gefaseerd om het oude heen gebouwd.

Met topsportfaciliteiten op het allerhoogste niveau, de toepassing van innovatieve duurzame techniek én het erfgoed van ruim 150 jaar pure schaatsbeleving is Thialf vanaf eind 2016 weer terug op het allerhoogste podium van de internationale schaatssport.
Van buiten heeft het stadion na realisatie een state-of-the-art ontwerp, van binnen de kenmerkende Thialf-sfeer.

Voor de rest blijft Thialf gewoon het Thialf dat het altijd was: de plek waar sporters geschiedenis schreven en toekomst zullen schrijven.Het schaatshart van de wereld!

About the project

Vernieuwbouw en verduurzaming van Thialf Heerenveen – Hét schaatshart van de wereld.

Programma van Eisen / Voorlopig Ontwerp / Kostenmanagement