VR met gebruikers
Het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis Wilhelmina Ziekenhuis, Ziekenhuis Gelderse Vallei en Rijnstate ontwikkelen samen in Elst een centrum voor Integrale Diagnostiek onder de naam Lab Oost. Lab Oost krijgt onder andere een afdeling immunologie, hemathologie, speciele endo, bactereologie en een klinisch chemisch laboratorium. In dit toekomstige lab zijn verschillende groepen zorgmedewerkers actief. Van lab analisten, laboranten, apothekers tot medisch specialisten met ieder hun eigen wensen.

Met deze gebruikersgroepen hebben we onlangs een dag georganiseerd, waarbij iedere groep de afdeling waar ze straks werkzaam zijn konden ervaren in een virtuele omgeving. Ook konden zij aanpassingen doorvoeren. Een van de medewerkers stond op de VR-treadmill en liep door het gebouw in VR, terwijl de overige medewerkers op twee grote beeldschermen konden zien waar de medewerker was in het gebouw. Voor iedere gebruikersgroep was een dagdeel gepland om in het VR center een deel van het Lab te bespreken. Aan het eind van de dag was het gehele gebouw doorlopen en zijn de wensen doorgevoerd in het model. Samen met de gebruikers zijn in één dag vele beslissingen genomen, waarbij de gebruiker zelf heeft kunnen ervaren hoe de toekomstige werkplek gaat worden. De dag was meer dan geslaagd en alles verloopt volgens planning om het Lab in 2023 te openen.

VR voor gebruikers
Vanaf de start nemen we met VR gebruikers mee in het bouwtraject en laten we ze ervaren hoe hun nieuwbouw en huisvesting eruit gaat komen te zien. De gebruiker loopt door de nieuwe (werk)omgeving en neemt een kijkje in de toekomst. Is er voldoende daglicht? Zijn de zichtlijnen wel optimaal? Is de gang breed genoeg? Zijn de ruimtes groot genoeg? En als deze ruimte vol staat met meubilair? Of met machines? Zomaar wat vragen die je met VR kunt beantwoorden. De mogelijkheden zijn ongekend.

Met VR creëer je dus een betere toekomstige (werk)omgeving naar jouw wensen. Dat gebeurt sneller, omdat je sneller beslissingen kunt maken en is mede daardoor ook goedkoper.

Nieuws