Update ontwikkeling

Sinds onze oprichting in 1995 opereren wij op het snijvlak van organisatie, techniek en huisvesting. Wij hebben het altijd belangrijk gevonden onze klanten inzicht te geven in ontwerpopties en te faciliteren bij het maken van keuzes op het gebied van organisatie en huisvesting.

Hedendaagse nieuwe ontwikkelingen op het gebied van big data, artificial intelligence, slimme algoritmes, fotorealistische visualisatie en gaming technologie maken het inmiddels mogelijk om zowel ontwerpopties als werkprocessen in organisaties real-time te simuleren. En dat kunnen we natuurlijk perfect gebruiken voor onze klanten, zodat wij hen nog beter kunnen faciliteren in het maken van de juiste keuzes. Met deze nieuwe technieken worden gevolgen van te maken keuzes direct ervaren door onze klanten.

Automatisering en visualisatie maakt design bereikbaar voor iedereen

Gebruikers van gebouwen

Gebruikers van gebouwen kunnen dus in een virtuele omgeving hun nieuwe of vernieuwde huisvesting daadwerkelijk ervaren voordat deze gerealiseerd wordt, ofwel ‘Digitally try before you buy’ in huisvesting. Dat hebben we inmiddels met succes toegepast. Hoe gaaf is dat?

Maar we zouden K & R niet zijn als we niet méér willen. Om huisvesting en werkprocessen als team tezamen én tegelijkertijd te kunnen testen en ervaren, ontwikkelen wij samen met ons zusje STYX een speciale accelerator room.

In deze accelerator room kun je met een aantal personen tegelijkertijd je nieuwe of vernieuwde werkomgeving/huisvesting beoordelen en testen. En niet alleen beoordelen en testen, want ook ontwerpwijzigingen kunnen ter plekke worden doorgevoerd om het ontwerp te optimaliseren. En tijdens dit proces kunnen collega’s of ontwerpteamleden toekijken, waarna de rollen natuurlijk ook omgedraaid kunnen worden.

Het resultaat?

Een supergaaf (ontwerp)proces dat leidt tot betere, integrale keuzes in een korter tijdsbestek. En daarmee betere gebouwen die ‘gewoon’ écht voldoen aan de wensen van jouw organisatie. Erg eigenlijk dat dit bijzonder is in de bouw- en vastgoedwereld 😉

Het ‘Digitally try before you buy’-principe is inmiddels operationeel en is daarmee inzetbaar binnen vraagstukken. De accelerator room verwachten wij begin 2021 gereed te hebben en zal de spreekwoordelijke ‘Icing on the cake’ zijn.

Hoe de accelerator room er precies uit komt te zien blijft nog even een verrassing. Bijgaand filmpje geeft een sneak preview van de testen die we aan het doen zijn met onze 1e VR-treadmill. Ik hou jullie op de hoogte van de voortgang!

Nieuws Ontwikkeling