Het coronavirus is nog onder ons.

Er zijn zelfs nieuwsberichten dat er nieuwe virussen ontwikkelen die in potentie ook een pandemie kunnen worden. Het nieuwe normaal waar men het over heeft zou best eens van structurele aard kunnen zijn. We zien in openbaar vervoer dat de stoelen bezet mogen zijn en dat men met mondkapjes een passende maategel heeft gevonden. Toch blijven veel mensen voorzichtig. Maar wat als we straks het griepseizoen weer in gaan? Mensen zullen dan toch weer nog voorzichtiger gaan worden. De basisregels die besmetting tegen moeten gaan zullen misschien wel een structureel karakter gaan krijgen.

rules of engagement

Basis regels:

  • Houdt 1,5 meter afstand
  • Geef elkaar geen hand
  • Voel je je niet helemaal lekker, blijf dan thuis.

En hoe nu verder?

De laatste twee regels zijn relatief eenvoudig uit te voeren. Maar hoe zit nou eigenlijk met 1,5 meter afstand? Waar treffen wij elkaar en waar hebben we veel contact met elkaar. Mensen zijn op hun werk vaak in beweging. In een ziekenhuis bijvoorbeeld is er sprake van patiënten, bezoekers, medewerkers, we distribueren voedsel en medicijnen. Maar ook op een kantoor. Hoe lopen al deze stromen eigenlijk door je gebouw? Op welke manier ontstaan er knooppunten van mensen waarmee ook de 1,5 meter maatregel in het geding komt? En op welke wijze kan je daar vorm aan geven in zowel bestaande huisvesting als een nieuwbouw?

  • placeholder

Wat als ….

Veel van deze vragen worden opgepakt door professionals die hun klanten daarbij adviseren. Maar wat als je het nu eens anders gaat doen. Zonder deze professionals, maar als gebruiker met je collega’s samen de meest veilige vorm van bewegingen in je gebouw aangeven dat past bij jullie proces. Tussen collega’s, met klanten, patiënten of gasten. Vele recente technologische doorbraken maken het mogelijk om nu als gebruiker van huisvesting het roer in eigen handen te nemen. Dit leidt tot een veel leuker maar ook beter veranderingsproces.

Wat wij voor je kunnen doen.

Wij kunnen je helpen om je huisvesting rondom het 1,5 meter vraagstuk te organiseren. We doen dat door samen met jou en je collega’s een ervaring te creëren door de inzet van nieuwe technologieën zoals game-engines. Je krijgt antwoord op alle vragen zoals afstanden, looptijden, knooppunten, risicogebieden in je huidige huisvesting. Bovendien krijg je inzicht om praktische oplossingen te bedenken en te proberen. We laten het jullie zelf ervaren met een game-experience.

Nieuws Ontwikkeling