Het ontwerpen van vastgoed (bestaand of nieuw) is altijd voorbehouden geweest aan professionals. Met vaak ontwerpers zoals architecten, installatie adviseurs, bouwfysici, constructeurs en dergelijke in de lead. Of makers zoals ontwikkelaars en aannemers. De tijden zijn echter veranderd. Vele recente technologische doorbraken maken het mogelijk om nu als klant het roer in eigen handen te nemen. Dit leidt tot een veel leuker maar ook beter veranderingsproces.

Onze missie

De technologische veranderingen hebben wij al een tijdje in het vizier. In een team effort met de hele CREW is een nieuwe missie geformuleerd:

het verlenen van diensten op het gebied van huisvesting met de inzet van state-of-the-art technologies belicht vanuit alle relevante perspectievenThe Crew

Wij noemen dat USER DRIVEN BUILDING DESIGN, maar wat is dat?

USER DRIVEN BUILDING DESIGN

Om dit uit leggen beginnen we bij het proces. Wij helpen je om je huisvesting te organiseren. We doen dat door samen met jou en je organisatie met behulp van nieuwe technologieen zoals, game-engines een ervaring te creëren voor jou samen met je team. Je krijgt antwoord op alle standaard vragen zoals haalbaarheid, layout, daglicht, CO2 worden ervaren met een game experience, wat nog nooit eerder is vertoond in vastgoedontwikkeling. Dit doen we al direct vanaf het begin, in de initiatieffase, van het project. Zelfs als je alleen nog maar een perceel of adres van een bestaand pand hebt. Wij ontwikkelen alle documenten die je nodig hebt, zodat je een goede basis hebt voor het samenstellen van je ontwerpteam. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Functioneel Programma van Eisen
  • Technisch Programma van Eisen
  • Massastudie met plattegronden.

Natuurlijk worden ook de projectdoelen met betrekking tot projectbudget en planning vastgesteld en is in het voorontwerp invulling gegeven aan duurzaamheid, circulariteit, energieopwekking en binnenklimaat inclusief een gekozen installatieconcept. Dit voorontwerp is de basis voor contractvorming met uitvoerende partijen.

Tot zover het proces, maar hoe geven we daar invulling aan?

Voorop staat dat wij het belangrijk vinden dat jij zelf aan het roer staat en echt begrijpt wat de impact is van keuzes die je kan maken. Dit inzicht geven we met mixed reality, publieke data, artificial intelligence en algoritmes om huisvestingsoplossingen real-time te simuleren en op een fotorealistische wijze te visualiseren. Hiermee is het proces dus als een “serious” game ingevuld. Voor de duidelijkheid: dit gaat dus véél verder dan visualiseren of renderen. Het gaat over alle aspecten die voor huisvesting van belang zijn. Van het fysische gedrag van een gebouw tot werkrelaties, maar ook van sustainability en circulariteit tot CAPEX en OPEX.

Wat vinden onze klanten?

Volgens onze klanten zijn de belangrijkste voordelen van deze aanpak:

  • Digitally try before you buy. Wij leveren geen complexe, technische ontwerpdocumenten, maar brengen oplossingen tot leven lang voordat het gebouwd is.
  • Ongelimiteerde creativiteit. Doordat de consequenties van ontwerpoplossingen real-time gesimuleerd worden, is het uiteindelijke ontwerp écht integraal, beter en komt sneller tot stand.
  • Het managen van verwachtingen gaat veel beter. Door de interactieve experience bieden wij een krachtige manier van communicatie met alle interne en externe betrokkenen. Dit bevordert het besluitvormingsproces.
  • Verbeterde samenwerking door de virtuele experience met real-time, hoge resolutie beelden gecombineerd met de krachtige simulatietechnieken.

Wij vinden het supergaaf om op deze innovatieve manier met huisvesting bezig te zijn. Doe je mee?

Nieuws Ontwikkeling

Leave a Comment