Het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis, Ziekenhuis Gelderse Vallei en Rijnstate ontwikkelen samen in Elst een centrum voor Integrale Diagnostiek onder de naam Dicoon. De start van de bouw zal spoedig plaatsvinden.

Afgelopen vrijdag waren verschillende gebruikersgroepen van het laboratorium in het VR Center om het gedeelte waar zij straks werkzaam zullen zijn, virtueel te testen. Op de treadmill (lopende band waardoor je door het gebouw heen kan lopen) konden de verschillende gebruikers door het gebouw lopen en zelf ervaren hoe het nu echt is. Op grote beeldschermen volgden de overige deelnemers hun collega die op de treadmill liep, zodat zij ook hun nieuwe omgeving goed konden beoordelen.

Al lopende door het toekomstige gebouw zijn verschillende zaken besproken en ter plekke aangepast in het ontwerp. Het gaat daarbij om vragen zoals: Is er voldoende daglicht? Zijn de deuren op de juiste plaats gezet? Wat is de draairichting van de deur? Is de gang wel breed genoeg? Zijn de ruimtes wel logisch ingedeeld? En hoe zit het nu echt met de zichtlijnen? Dit allemaal werd vrijdag getest voor de laatste fase.

Door een goede samenwerking tussen architect GAF, team Integrale Diagnostiek laboratorium, de verschillende gebruikersgroepen en het K & R team kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde dag waarin goede besluiten genomen zijn.

Maar bovenal is het gebouw voor haar toekomstige gebruikers echt gaan leven waarbij iedereen het gevoel heeft gekregen dat we een mooi resultaat gaan bereiken.

Voor meer informatie over dit project check onze portfolio: https://krcon.nl/work/lab-oost-nieuwbouw-laboratorium/

Nieuws