Back to the top

User Driven Building Design

User Driven Building Design

User Driven Building Design

Stel je nou eens voor dat je als gebruiker van huisvesting zelf de oplossing van jouw organisatie- en huisvestingsvraagstuk kunt creëren, waarbij je fotorealistisch ervaart wat je zelf aan het maken bent. En stel je voor dat alle aspecten die horen bij die creatie inzichtelijk zijn, zoals de impact op het budget en het milieu. Zou dat kunnen? Ja, dat kan en wij helpen jou graag!

Data en nieuwe technologieën kunnen ingezet worden om jou als gebruiker van huisvesting in staat te stellen jouw behoefte duidelijk te maken aan de professionals in de bouw- en vastgoedsector. Dat doen wij door gebruikers een dynamische virtuele omgeving te bieden waarin jij zélf jouw conceptuele huisvestingsontwerp kunt maken; uiteraard passend bij jouw organisatie en jouw dagelijkse werkproces. Dit kan zowel voor bestaande gebouwen als voor nieuwbouw. Gebruikers ontwerpen hun huisvesting en simuleren hun werkproces dan samen als team met de inzet van serious gaming. Dit proces noemen we daarom ‘User driven building design’.

Automatisering en visualisatie maakt design bereikbaar voor iedereen

Definitieve oplossingen en verbeteringen worden vastgelegd in een visueel, conceptueel huisvestingsontwerp. Hiermee is de vraag ‘Wat wil ik?’ beantwoord door jullie als gebruikers en kan een ontwerpteam zich met het opgeleverde basis gebouwmodel vervolgens focussen op de vraag ‘Hoe gaan we dat maken?’. Het resultaat is een gaaf traject waarin jij als gebruiker een prominente en beslissende rol hebt bij de start van het project. Het leidt tot verbinding, samenwerking en commitment en betere besluitvorming.

Als eindresultaat beschik je over een duidelijke uitvraag voor een ontwerpteam (architect, adviseurs, etc.) die gaat leiden tot een huisvestingsoplossing die aansluit bij jouw organisatie en ook nog eens beter is voor het milieu.

In dit gehele proces vervult K & R diverse rollen en ontzorgt opdrachtgevers volledig. Ten opzichte van de traditionele procesgang in de bouw doen we dit ook nog eens tegen een concurrerende prijs. Naast het feit dat het gaaf is om te doen als team, leveren wij de volgende additionele toegevoegde waarde:

  • Verkorting van de doorlooptijd van het ontwerptraject
  • Verbeterde efficiëntie van het bedrijfsproces van klanten
  • Verbetering van de duurzaamheid & biodiversiteit
  • Vlekkeloze ingebruikname huisvesting

De eerste ervaring – Rijnstate Ziekenhuis

Onlangs heeft een van onze klanten, Willem-Jan Hanegraaf van Rijnstate Ziekenhuis, als eerste gebruik gemaakt van onze VR-omgeving bedoeld voor onze next step:  ‘User-driven building design’. Hij heeft virtueel de deur van zijn nieuwe laboratoriumgebouw geopend en erin rondgelopen.

Hij kon precies het werkproces van de laborant uitvoeren. Het gebouw binnenlopen, deuren openen en de bloedsamples verplaatsen. Alles is mogelijk! Zo kon hij de muren verschuiven en een keuze maken in raamgroottes. De gevolgen hiervan zijn meteen zichtbaar.

Gebruikers ervaring

Willem-Jan gaf aan dat het middels deze dienst mogelijk is om ontwerpideeën voor hoog-complexe functies in een heel vroeg stadium te kunnen testen en aanpassen, zodat je kunt komen tot een optimaal resultaat en hierdoor de kwaliteit verhoogt. Een bijkomend voordeel is dat je met de betrokken stakeholders het proces kunt volgen en hierdoor kunt komen tot snellere besluitvorming, met als gevolg een beter ontwerp in een kortere tijd; een echte win-win situatie.

Zie de video hiernaast met zijn persoonlijke ervaring.

NIEUWSGIERIG?

Wil jij ook zo'n gaaf proces?

Wil jij ook zo’n gaaf proces en meer weten over de mogelijkheden? Neem vooral contact met ons op.

Daarnaast worden de klimaatdoelstellingen steeds belangrijker. Door al in een vroeg stadium ontwerpkeuzes te testen en hierop in te spelen wordt er een toekomstbestendig gebouw ontworpen. Willem-Jan was erg enthousiast en had meteen volgende vragen en ideeën:

  • Kunnen we dan ook medische apparatuur inbrengen?
  • Kunnen we dan ook posities en draairichtingen van deuren wijzigen?
  • Kunnen we dan ook het daglicht op werkplekken beoordelen?
  • Kunnen onze mensen verschillende kantoorconcepten beoordelen?
  • Kunnen we dit ook niet gebruiken voor trainingssessies ter voorbereiding op de nieuwe huisvesting?

Dit is natuurlijk allemaal mogelijk!

Meer weten over onze aanpak? Wij bespreken de mogelijkheden graag met jou.

K&R

Samen werken aan een betere leefomgeving.

(c) K & R B.V.  |   T. +31 (0) 55 534 54 11

This website is using cookies to improve the user-friendliness. You agree by using the website further.

Privacy policy