Back to the top

Stagiair duurzame organisatie

Stagiair duurzame organisatie

Stagiair duurzame organisatie

Wil jij actief bijdragen aan het mooier maken van deze wereld? Heb je affiniteit met de zorg en denk je mee over groene oplossingen? Werk je graag in een innovatieve omgeving met veel verantwoordelijkheid? Dan zoeken wij jou!

Wat ga je doen?
Zorg organisaties ondervinden veel moeite met verduurzamen. Zo beschikken zij niet over een extra kwartiertje om iets ‘’duurzamer’’ te doen, is er weinig geld om te investeren in verduurzaming, zeker als deze zich niet terug betaalt en mist er soms kennis hoe je verduurzaamt en wat écht duurzaam is. Desondanks maakt de zorg stappen en willen ze nóg sneller gaan, zo blijkt uit het ondertekenen van de Green Deal Duurzame Zorg 3.0 en het klimaatakkoord.

Om zorg organisaties beter van dienst te zijn willen we niet alleen het gebouw verduurzamen, maar ook datgene wat zich in het gebouw afspeelt. Gemiddeld wordt zo’n 40% van het voedsel in ziekenhuizen verspilt, maar gebeurt er nog weinig om dit terug te brengen. Daar willen wij verandering in brengen! Door zorgorganisaties te begrijpen werken we met de organisatie mee aan duurzame oplossingen die voedselverspilling vermindert. Om dit beter te kunnen doen willen we onderzoeken hoe deze dienst het beste aansluit op wat zorg organisaties nodig hebben. Daar kom jij in het spel!

Je zal een praktisch markt gedreven afstudeeronderzoek leiden hoe we zorgorganisaties het beste kunnen bereiken om voedselverspilling te verminderen. Denk hierbij aan onderstaande onderzoeksvragen:

 • Wat zijn de huidige ontwikkelingen omtrent voedselverspillingen in verzorgings- en verplegingstehuizen in Nederland?
 • Wat zijn de barrières en versnellers om voedselverspilling in de gehandicaptenzorg te verminderen?
 • Hoe kunnen adviesbureaus diensten het beste laten aansluiten op de zorgen van ziekenhuizen ten behoeve van verduurzaming?

Je werkzaamheden (kunnen) zijn:

 • Gesprekken met zorgprofessionals over hun ervaringen omtrent voedselverspilling
 • Vormgeving van een dienst: Hoe kunnen we onze diensten afstemmen op de zorgen en ervaringen van zorgorganisaties
 • Sparringsessies en brainstormsessies met collega’s
 • Desk research: Onderzoek naar voedselverspilling en de verduurzaming van ziekenhuizen

Wij vragen

 • Je heb een WO diploma of je studeert momenteel aan WO-instelling; Voorkeur voor duurzaamheid, organisatiewetenschap en/of sociale studies.
 • Ondernemende en proactieve persoonlijkheid;
 • Flexibel en initiatiefrijk;
 • Een organisatietalent die niet terugdeinst voor een strakke deadline;
 • Je neemt graag verantwoordelijk en gaat een uitdaging niet uit de weg

Arbeidsvoorwaarden

 • Marktconforme stagevergoeding

Wij zijn K & R

Als team werken wij vanuit de overtuiging dat wij de gebouwde omgeving beter en mooier willen én kunnen maken voor volgende generaties, kortom we willen samen werken aan een betere leefomgeving. Dat is onze inzet! Met een jong en enthousiast team zijn we dé referentie geworden binnen de sectoren woningcorporaties, zorginstellingen, sport- & entertainmentcentra, vastgoed en ziekenhuizen. Wij kijken vanuit een multidisciplinair oogpunt naar projecten. Dit betekent dat we projecten altijd benaderen vanuit de samenhang tussen gebouwen, milieu en organisatie. Elke organisatie is uniek in haar werkwijze en vraagt speciale aandacht om de operatie te kunnen voortzetten. Wij zorgen ervoor dat onze klanten niet alleen een oplossing met maatregelen krijgen om het gebouw beter te maken en een goede fit krijgt met de organisatie voor nu en in de toekomst. Maar ook dat een project uitgevoerd kan worden waarbij het proces van de klant ongestoord kan blijven plaatsvinden. Het vinden van oplossingen doen we altijd samen met mensen uit de organisatie van onze klanten. Wij zetten hiervoor state of the art technologieën in om dit voor onze klanten te visualiseren en hun werksituaties in een VR omgeving te kunnen simuleren. Dat doen wij in ons VR center of bij klanten op locatie.

Dit maakt ons uniek in onze werk- en denkwijze. Het kennis delen en up-to-date houden vinden we ontzettend belangrijk en daarom hebben we regelmatig onze eigen kennissessies. En als we het hebben over een goede werksfeer dan zit je bij ons helemaal goed! Elke maand organiseren we een gezellige teamactiviteit. Onze “informele directie” organiseert één keer per jaar een weekendje weg. Maar het allerbelangrijkste is dat we met elkaar uitdagende projecten realiseren en dat we als een hecht team samenwerken om onze klanten de best mogelijke ervaring en resultaten te bieden. Dit alles doen we vanuit onze inspirerende werkplek bij Mr. Green in Apeldoorn.

Ben jij klaar voor een nieuwe uitdaging?

Mooi! We willen niets liever dan je beter leren kennen onder het genot van een kop koffie of thee. Solliciteer direct via mail en stuur je CV + motivatie naar: mva@krcon.nl  Voor vragen neem contact op met onze collega Monique Valkenburg-Kok: 06 39 49 92 37

K&R

Samen werken aan een betere leefomgeving.

(c) K & R B.V.  |   T. +31 (0) 55 534 54 11

This website is using cookies to improve the user-friendliness. You agree by using the website further.

Privacy policy