Back to the top

Stagiair duurzame organisatie

Stagiair duurzame organisatie

Stagiair duurzame organisatie

Wil jij actief bijdragen aan het mooier maken van deze wereld? Heb je affiniteit met de zorg en denk je mee over groene oplossingen? Werk je graag in een innovatieve omgeving met veel verantwoordelijkheid? Dan zoeken wij jou!

Wat ga je doen?
Zorg organisaties ondervinden veel moeite met verduurzamen. Zo beschikken zij niet over een extra kwartiertje om iets ‘’duurzamer’’ te doen, is er weinig geld om te investeren in verduurzaming, zeker als deze zich niet terug betaalt en mist er soms kennis hoe je verduurzaamt en wat écht duurzaam is. Desondanks maakt de zorg stappen en willen ze nóg sneller gaan, zo blijkt uit het ondertekenen van de Green Deal Duurzame Zorg 3.0 en het klimaatakkoord.

Om zorg organisaties beter van dienst te zijn willen we niet alleen het gebouw verduurzamen, maar ook datgene wat zich in het gebouw afspeelt. Gemiddeld wordt zo’n 40% van het voedsel in ziekenhuizen verspilt, maar gebeurt er nog weinig om dit terug te brengen. Daar willen wij verandering in brengen! Door zorgorganisaties te begrijpen werken we met de organisatie mee aan duurzame oplossingen die voedselverspilling vermindert. Om dit beter te kunnen doen willen we onderzoeken hoe deze dienst het beste aansluit op wat zorg organisaties nodig hebben. Daar kom jij in het spel!

Je zal een praktisch markt gedreven afstudeeronderzoek leiden hoe we zorgorganisaties het beste kunnen bereiken om voedselverspilling te verminderen. Denk hierbij aan onderstaande onderzoeksvragen:

 • Wat zijn de huidige ontwikkelingen omtrent voedselverspillingen in verzorgings- en verplegingstehuizen in Nederland?
 • Wat zijn de barrières en versnellers om voedselverspilling in de gehandicaptenzorg te verminderen?
 • Hoe kunnen adviesbureaus diensten het beste laten aansluiten op de zorgen van ziekenhuizen ten behoeve van verduurzaming?

Je werkzaamheden (kunnen) zijn:

 • Gesprekken met zorgprofessionals over hun ervaringen omtrent voedselverspilling
 • Vormgeving van een dienst: Hoe kunnen we onze diensten afstemmen op de zorgen en ervaringen van zorgorganisaties
 • Sparringsessies en brainstormsessies met collega’s
 • Desk research: Onderzoek naar voedselverspilling en de verduurzaming van ziekenhuizen

Wij vragen

 • Je heb een WO diploma of je studeert momenteel aan WO-instelling; Voorkeur voor duurzaamheid, organisatiewetenschap en/of sociale studies.
 • Ondernemende en proactieve persoonlijkheid;
 • Flexibel en initiatiefrijk;
 • Een organisatietalent die niet terugdeinst voor een strakke deadline;
 • Je neemt graag verantwoordelijk en gaat een uitdaging niet uit de weg

Arbeidsvoorwaarden

 • Marktconforme stagevergoeding

Wij zijn K & R

K & R is een adviesbureau op het gebied van duurzaamheid, vastgoed, techniek en organisatie. Wij zijn ons bureau gestart in 1995 en inmiddels werken wij met een enthousiast team van ruim 20 professionals vanuit een duurzame en moderne kantooromgeving in Apeldoorn. Als adviesbureau willen wij de balans tussen mens en natuur herstellen.

Zo helpen wij Rijnstate ziekenhuis met het verwerkelijken van een energievoorziening op waterstof en de NS om het kantoorpand meer circulair, biodivers en klimaat-adaptief te maken.

Ben jij klaar voor een nieuwe uitdaging?

Mooi! We willen niets liever dan je beter leren kennen onder het genot van een kop koffie of thee. Solliciteer direct via mail en stuur je CV + motivatie naar: mva@krcon.nl  Voor vragen neem contact op met onze collega Monique Valkenburg-Kok: 06 39 49 92 37

K&R

Samen werken aan een betere leefomgeving.

(c) K & R B.V.  |   T. +31 (0) 55 534 54 11

This website is using cookies to improve the user-friendliness. You agree by using the website further.

Privacy policy