TNO Delft – Inzet StyxSuite voor Herinrichting Stieltjesweg

TNO (Nederlandse Organisatie voor Toegepast Natuurwetenschappelijk Onderzoek) is een onafhankelijk onderzoeksinstituut in Nederland dat zich richt op toegepast wetenschappelijk onderzoek. In Delft is TNO betrokken bij innovatieve projecten en onderzoek naar meerdere sleutel technologieën uit de Nationale Technologiestrategie.

De locatie van TNO aan de Stieltjesweg wordt opnieuw ingericht. Voor dit project is de StyxSuite ingezet om werknemers een realistisch beeld te geven van hun toekomstige werkomgeving. Gedurende twee dagen konden TNO-werknemers via een treadmill of met een virtuele drone hun toekomstige omgeving ervaren en optimaliseren.

 

Doelstellingen van de inzet van StyxSuite

  1. Draagkracht creëren voor het ontwerp conform de hybride manier van werken:
    • De StyxSuite helpt medewerkers om zich beter voor te stellen hoe hun werkomgeving eruit zal zien, wat de acceptatie van de nieuwe inrichting vergemakkelijkt.
  2. Feedback verzamelen om het ontwerp te optimaliseren:
    • Werknemers kunnen tijdens de virtuele rondleidingen feedback geven, wat helpt bij het finetunen van het ontwerp.
  3. Vertrouwen opbouwen in de toekomstige werkomgeving:
    • Door de toekomstige werkomgeving virtueel te ervaren, krijgen medewerkers meer vertrouwen in de geplande veranderingen en de hybride werkstijl.

Ervaringen TNO

De inzet van de StyxSuite trok zeker de aandacht van de TNO-werknemers. Eens te meer blijkt dat het gebruik van de StyxSuite naast functioneel ook echt leuk is. Er werd veel gelachen en tegelijkertijd werden belangrijke beslissingen genomen over aanpassingen in de werkruimtes. Het interactieve karakter van de StyxSuite leidde zelfs tot de oprichting van een informele “TNO Stieltjesweg band”. Zo fijn om hieraan te mogen bijdragen.

Met de samenwerking tussen TNO, LSA en de inzet van de StyxSuite wordt gestreefd naar een betere en goed geaccepteerde werkomgeving. Deze innovatieve aanpak toont de voordelen van de StyxSuite in het proces van herinrichting en werkomgevingsontwikkeling.

De StyxSuite is ontwikkeld door K & R en ingezet door LSA (www.lsadviseurs.nl) .Voor meer informatie over TNO kun je de officiële website van TNO bezoeken. (www.tno.nl )

About the project

Inzet virtual reality voor Herinrichting Stieltjesweg

Verduurzaming vastgoed