Back to the top

Stagiair(e) duurzaamheidsvisie en routekaart

Stagiair(e) duurzaamheidsvisie en routekaart

Stagiair(e) duurzaamheidsvisie en routekaart

We zoeken een enthousiaste stagiair(e) die zich wil inzetten voor People, Planet en Profit. Bij voorkeur heb je een commerciële, bedrijfskundige of technische achtergrond en vind je het leuk om mee te denken over de positionering van de dienstverlening van K&R gericht op duurzaamheid. Je houdt van het doen van onderzoek en het lijkt je leuk om je (verder) te verdiepen in de mogelijkheid tot het verduurzamen van verschillende sectoren.

Functie omschrijving

Het doel van K & R is de wereld duurzamer te maken, aangezien we willen bijdragen aan het behoud van onze mooie planeet. In het afgelopen jaar is K & R bezig geweest met het opzetten van dienstverlening om de sectoren Zorg en Onderwijs te verduurzamen. Hiermee helpen we onze opdrachtgevers bij het opstellen van een duurzaamheidsbeleid en een verduurzamingsstrategie. Continue verbetering is uiteraard erg belangrijk, jij krijgt bij ons de kans om deze dienstverlening verder te ontwikkelen en daarbij ook nieuwe sectoren te verkennen waarin het product toegepast zou kunnen worden. Werkzaamheden die je bij ons gaat verrichten, zullen in overleg vastgesteld worden. Gedacht kan worden aan:

 • Onderzoek doen naar nieuwe verduurzamingsmogelijkheden binnen organisaties op thema’s als: Vastgoed, Biodiversiteit, Waterverbruik, Mobiliteit en Logistiek, Afval, Gezondheid en inkoopbeleid;
 • Het doen van onderzoek naar de invloed van groene gebouwen en het creëren van een duurzame omgeving op het welzijn van huidige medewerkers en bijvoorbeeld het aantrekken van nieuwe medewerkers;
 • Het identificeren van aanknopingspunten voor de toepassing van de dienstverlening binnen nieuwe sectoren;
 • Het benaderen van potentiële opdrachtgevers over de dienstverlening;
 • Deel uitmaken van het team dat in samenwerking met onze opdrachtgevers een duurzaamheidstrategie opstelt met thema’s als: duurzaam gebruik van het gebouw, een gezonde leef- en verblijfsomgeving creëren en circulariteit;
 • Mogelijkheden verkennen voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en het stimuleren van het nemen van actie hierop bij opdrachtgevers.
Functie eisen

We zijn op zoek naar een WO of HBO jaar 4 student met een commerciële, bedrijfskundige of technische achtergrond. Je hebt affiniteit met duurzaamheid en gebruikt je analytische vaardigheden om een casus van verschillende perspectieven te bekijken en begrijpen. Je hebt interesse in de vastgoedsector waarbinnen K & R werkzaam is.

Als stagiair(e) krijg jij het volgende van K&R:
 • Een werkomgeving waarbinnen we met innovatietechnieken nieuwe producten ontwikkelen
 • Je krijgt van ons veel verantwoordelijkheid en vrijheid
 • Je komt terecht in een gezellig, jong team
 • Leuke uitjes met het team
 • Maandelijkse teamborrels
 • Mooie moderne werkomgeving
 • Gratis gebruik van de dikke kantoor gym
 • Platte organisatie met een informele werksfeer
 • Hoodie van K & R

De werkweek bedraagt 32 tot 40 uur (in overleg) en is deels op locatie bij onze flexwerkplek ‘Mr. Green Apeldoorn’ (google maar eens) en deels thuis uit te voeren. Zo heb je wekelijks contact met jouw nieuwe collega’s en is er genoeg ruimte om je werkzaamheden zelf te plannen en vanuit huis verder te werken. Daarnaast is er een marktconforme stagevergoeding.

Wij zijn K & R

Als team werken wij vanuit de overtuiging dat wij de gebouwde omgeving beter en mooier willen én kunnen maken voor volgende generaties, kortom we willen samen werken aan een betere leefomgeving. Dat is onze inzet! Met een jong en enthousiast team zijn we dé referentie geworden binnen de sectoren woningcorporaties, zorginstellingen, sport- & entertainmentcentra, vastgoed en ziekenhuizen. Wij kijken vanuit een multidisciplinair oogpunt naar projecten. Dit betekent dat we projecten altijd benaderen vanuit de samenhang tussen gebouwen, milieu en organisatie. Elke organisatie is uniek in haar werkwijze en vraagt speciale aandacht om de operatie te kunnen voortzetten. Wij zorgen ervoor dat onze klanten niet alleen een oplossing met maatregelen krijgen om het gebouw beter te maken en een goede fit krijgt met de organisatie voor nu en in de toekomst. Maar ook dat een project uitgevoerd kan worden waarbij het proces van de klant ongestoord kan blijven plaatsvinden. Het vinden van oplossingen doen we altijd samen met mensen uit de organisatie van onze klanten. Wij zetten hiervoor state of the art technologieën in om dit voor onze klanten te visualiseren en hun werksituaties in een VR omgeving te kunnen simuleren. Dat doen wij in ons VR center of bij klanten op locatie.

Dit maakt ons uniek in onze werk- en denkwijze. Het kennis delen en up-to-date houden vinden we ontzettend belangrijk en daarom hebben we regelmatig onze eigen kennissessies. En als we het hebben over een goede werksfeer dan zit je bij ons helemaal goed! Elke maand organiseren we een gezellige teamactiviteit. Onze “informele directie” organiseert één keer per jaar een weekendje weg. Maar het allerbelangrijkste is dat we met elkaar uitdagende projecten realiseren en dat we als een hecht team samenwerken om onze klanten de best mogelijke ervaring en resultaten te bieden. Dit alles doen we vanuit onze inspirerende werkplek bij Mr. Green in Apeldoorn.

Duurzaamheid, CO2-uitstoot/absorptie en biodiversiteit

Binnen K & R vinden wij aandacht voor de thema’s duurzaamheid, CO2-uitstoot/absorptie en biodiversiteit belangrijk binnen de uitvoering van onze opdrachten. Onze klanten zijn bijvoorbeeld universiteiten, ziekenhuizen en projectontwikkelaars, maar ook veel andere organisaties. Wij werken met artificial intelligence en visualiseren met VR/AR zodat onze klanten, zelf en samen met ons, gemakkelijk keuzes kunnen maken over hoe hun gebouw gemaakt of aangepast moet worden.

Dat is onze inzet voor de komende jaren. Die geweldige ontwikkeling in kunstmatige intelligentie, grafische rekencapaciteit van processoren, game engines en simulatie engines, inzetten voor een betere wereld straks. Zodat we de inmiddels noodzakelijke verandering kunnen versnellen en weer een duurzame wereld creëren voor ons en de generaties na ons.

Wij zijn een platte organisatie met een informele werksfeer. Er is altijd ruimte voor initiatief (zowel binnen de organisatie als binnen projecten) en persoonlijke groei.

Ben jij klaar voor een nieuwe uitdaging?

Mooi! We willen niets liever dan je beter leren kennen onder het genot van een kop koffie of thee. Solliciteer direct via mail en stuur je CV + motivatie naar: mva@krcon.nl  Voor vragen neem contact op met onze collega Monique Valkenburg-Kok: 06 39 49 92 37

K&R

Samen werken aan een betere leefomgeving.

(c) K & R B.V.  |   T. +31 (0) 55 534 54 11

This website is using cookies to improve the user-friendliness. You agree by using the website further.

Privacy policy