Renovatie Huize Westerlicht gestart

Het Noordwest ziekenhuis in Alkmaar laat het voormalige bejaardenhuis Huize Westerlicht renoveren. Deze week zijn de eerste werkzaamheden begonnen. In het Rijksmonument komen straks onder meer leslokalen en kantoren. Op de huidige locatie in de Alkmaarderhout gaat het ziekenhuis ‘vernieuwbouwen’. Afdelingen zullen verhuizen om plaats te maken voor de nieuwbouw.

Behalve het ziekenhuisgebouw zijn ook de Cadettenschool en Huize Westerlicht eigendom van het ziekenhuis. Beide gebouwen zijn Rijksmonumenten. Zodra Westerlicht gerenoveerd is, zal het de NWZ Academy en kantoren onderdak bieden. Hierdoor valt er ruimte vrij in het ziekenhuisgebouw en kan, zodra alle vergunningen op orde zijn, begonnen worden met de nieuwbouw van de ‘acute as’, achter Westerlicht

Eind 2018 is door K & R een onafhankelijke bepaling van de kosten van de bouwkundige- en installatietechnische werkzaamheden opgesteld. Mede naar aanleiding daarvan, is het ontwerp geoptimaliseerd en is het bouwplan financieel haalbaar gemaakt.

Inmiddels is de fase van het Technisch Ontwerp gestart. Voor de Noordwest Ziekenhuisgroep is het belangrijk dat de werkzaamheden binnen de gestelde budgettaire kaders uitgevoerd worden. Om dit te bereiken én om ongewenste financiële verrassingen aan het einde van de TO-fase te voorkomen, is een budget gestuurde ontwerpuitwerking noodzakelijk. K & R is ingeschakeld om invulling te geven aan dit proces.

Naar verwachting zal de renovatie van Huize Westerlicht volgend jaar rond de zomer klaar zijn.

 

[Bron tekst: NH Nieuws]
[Bron afbeelding: NH Nieuws/ Anne Klijnstra]


Terug naar het overzicht Terug naar het overzicht
Geplaatst op 26 augustus 2019 in Actueel, Huidige opdrachten