Erik Beeren

Na zijn studie Bouwkunde aan de TU Delft, heeft Erik 18 jaar lang gewerkt als architect. In 2012 besloot hij zijn scope te verbreden en is hij gestart met een opleiding Werktuigbouw te Groningen. Naast zijn studie Werktuigbouw heeft hij twee jaar lang gewerkt als BIM-Modelleur.
Tevens is hij als onderzoeker verbonden geweest aan een Lectoraat van Industrial Design, waarbij hij heeft begeleid bij het ontwerpen van
3D-betonprinten en 3D-zandprinten. Daarbij heeft hij gewerkt met innovatieve programma’s als Rhino en Grashopper.

Sinds 2018 is Erik werkzaam bij K & R Consultants in de rol van BIM-Modelleur, generiek ontwerpspecialist en tool ontwikkelaar. Erik houdt zich bezig met het modelleren van installatietechnische ontwerpen met behulp van Revit.

Daarnaast is Erik actief in het ontwikkelen en opzetten van gebouwsimulaties. Hiervoor is hij bezig met het ontwikkelen van koppelingen tussen diverse softwarepakketten, waaronder Vabi, OpenStudio, Energy+ en Excel met behulp van Dynamo en/ of Grasshopper. Naast zijn werkzaamheden als BIM-Modelleur houdt Erik zich binnen K & R Consultants bezig met productontwikkeling op het gebied van BIM. Hij is actief in het ontwikkelen van tools voor het generiek ontwerpen en procesautomatisering in BIM.


Terug naar het overzicht