Gymzaal de Grote Boel: een integrale samenwerking middels BIM

Aan de historische Griftdijk in Oosterhout, de oude weg tussen Lent en Elst, wordt een nieuwe wijk gerealiseerd: de Grote Boel. Het wordt een wijk met veel ruimte, groen en water. De gemeente Nijmegen zal in deze groene wijk een nieuw sportcomplex realiseren: Gymzaal de Grote Boel. Het nieuw te bouwen complex heeft een bruto vloeroppervlakte van circa 1.500 m².

Croonen Architecten heeft het ontwerp gemaakt en K & R Consultants is ingeschakeld om te adviseren over het installatietechnisch concept en de installatiekosten hiervan. K & R heeft bij de start van het project een Technisch Programma van Eisen opgesteld dat aansloot bij de behoefte van de Gemeente Nijmegen. Zo is onder andere gekozen voor een aansluiting op de bestaande stadsverwarming.

Momenteel is K & R druk bezig met het uitwerken van het installatietechnisch concept in een BIM-model (Revit). In dit Revit-model worden alle technische keuzes vastgelegd en gevisualiseerd. Het model dient tevens als contractstuk voor de nog te selecteren installateur.

Er vindt een nauwe samenwerking plaats met Croonen Architecten en constructeur JVZ. Hierdoor wordt de opdrachtgever op de meest efficiënte en effectieve manier geadviseerd op een integrale wijze. De opdrachtgever krijgt zodoende een compleet en inzichtelijk beeld van het toekomstige complex!


Terug naar het overzicht Terug naar het overzicht
Geplaatst op 10 april 2018 in Actueel, Referenties