BIM

Om te komen tot integrale samenwerking binnen projecten zet K & R Consultants BIM (Building Information Model) in als werkmethodiek. Voor het ontwerpen en modelleren van de gebouwinstallaties gebruiken wij Revit MEP van Autodesk.

Het belang van BIM wordt steeds belangrijker om te komen tot kwaliteitsverbetering, integratie van de verschillende disciplines en efficiencyverbetering. Door middel van koppelingen met opgestelde eisenpakketten draagt de inzet van BIM bij aan een goede ontwerpverificatie (systems engineering).

Verder is een volledig BIM een waardevol instrument voor de overdracht van gegevens én is het een belangrijke informatiedrager in de exploitatiefase van een gebouw.

 

Het koppelen van het BIM aan onze kostenexpertise draagt bij aan een zorgvuldige bewaking van de investerings- en exploitatiekosten. Het faciliteert daarmee het budget gestuurd ontwerpen. Ook in bestaande gebouwen behoort de inzet van BIM tot de mogelijkheden. Met een laserscan en 3D BIM inmetingen worden modellen verkregen, die vervolgens in de  BIM-software worden ingelezen.

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden binnen uw project of binnen uw organisatie? Neem contact met ons ons via info@krcon.nl of bel ons op 055 – 534 54 11.