BREEAM & LEED

BREEAM is een beoordelingsmethode om de duurzaamheidsprestatie van gebouwen te bepalen. Het is het belangrijkste en meest gebruikte duurzaamheidskeurmerk voor gebouwen ter wereld.

 

LEED maakt deel uit van de Amerikaanse organisatie USGBC, welke staat voor United States Green Building Council. USGBC is een geaccrediteerde instelling die de manier wil veranderen waarop gebouwen en locaties zijn ontworpen, gebouwd en geëxploiteerd.

BREEAM

De beoordeling van de duurzaamheidsprestatie vindt plaats aan de hand van negen categorieën, te weten: management, gezondheid, energie, transport, water, materialen, afval, landgebruik & Ecologie en vervuiling. Voor iedere categorie worden punten toegekend die, na weging, tot een eindscore leiden.

K & R beschikt over opgeleide BREEAM-NL Experts en kan zowel opdrachtgevers als opdrachtnemers  adviseren in ontwerp- en certificeringstrajecten. Dit combineren wij met een unieke kennis van installatiekosten, waardoor de gewenste totaalscore van 1 tot 5 sterren (Pass, Good, Very Good, Excellent of Outstanding) op een zo efficiënt mogelijke wijze gerealiseerd wordt.

LEED

K & R Consultants is toegetreden tot het Amerikaanse certificatie programma ‘Leadership in Energy and Environmental Design’ of LEED®.

USGBC gelooft in betere gebouwen; plaatsen die ons milieu minder belasten en die onze locaties aantrekkelijker maken. Gebouwen en plaatsen die zorgen voor een beter, helderder, gezonder omgeving om in te wonen, werken en spelen.

Het aantal punten dat een project behaald, bepaalt welk level LEED certificatie wordt afgegeven. De vier levels zijn als volgt: certified, silver, gold en platinum.

Groen bouwen resulteert in een win-win situatie, op zowel ecologisch als economisch gebied. Een betere efficiëntie binnen de bouw kan ervoor zorgen dat aan de toekomstige vraag naar energie kan worden voldaan. Daarnaast kan het creëren van groenere gebouwen in de toekomst potentieel gaan zorgen voor het genereren van banen.

BREEAM Expert in-use BREEAM Expert nieuwbouwmember_blk